Vår Historia

125-åring

För att vara en av landets äldsta båtklubbar är Jönköpings Segelsällskap en mycket vital och oförtröttlig 125-åring. Vår långa medlemslista innehåller yngre såväl som äldre, nybörjare och erfarna skeppare, seglare, motorbåtsfolk, fiskare, män och kvinnor. Alla bidrar till att göra JSS till en stark och stabil förening med stark livskraft och en varm kamratskap kring ett gemensamt intresse: att ge sjökunskaper och att underlätta och utveckla båtlivet i södra Vättern.

Vad en stark förening kan uträtta

Med engagemanget från medlemmarna har klubben seglat ett stort antal projekt i hamn under åren. Det här uppslaget visar JSS anläggningar runt Vätterstranden. JSS har också ett glödande intresse av att skapa bra förutsättningar för den unga generationen, både med segelskola och fostran i sjövett. Och arbetet och idéerna går längre än så. Med friska visioner och djärva framtidsmål kryssar klubben framåt i takt med sin tid.

I Vätterns södra ända…

…finns den progressiva Jönköping-Huskvarna regionen som ett diadem runt stranden. Sjön kontrasterar med sina glittrande vågor och vind mot stadens larm och puls. Bara ett stenkast från trafiklederna ligger en annan värld och väntar.

JSS medlemmar har förstått att utnyttja tillgången till den här stora vackra sjön, till nöje, rekreation och upplevelser. Under sommarsäsongen anordnar klubben segelskola, kappseglingar, utflykter, fester, regattor, fisketävlingar och mycket, mycket mer.

Båtfolk

När som helst du vandrar längs bryggorna finner du alldeles säkert någon mitt uppe i sina båtbestyr, någon som ska gå ut eller just kommit in – eller någon som också bara tar en skön promenad. Om du börjar prata med någon, är det risk att du får offra en god stund. JSS-medlemmarna är en skön blandning av folk.

I hamnen är vi alla lika, behöver du ett handtag – be din båtgranne om hjälp!

Det är som om båtlivet tar fram de bästa sidorna hos människan. Här är alla till hjälp. JSS här är redan landets bästa båtklubb – den som kan göra den ännu bättre är Du!

Ett båtlivscentrum

Hjärtat i föreningen är Rosendala, med klubbhuset som är en av samlingspunkterna. Här finns en fin uppläggningsplan på asfalt, båthus, servicebrygga, mastkran, traverskran för sjösättning och dieselförsäljning mm. Här pulserar av aktiviteter hela sommarsäsongen – och även vintertid. Helt naturligt är JSS en social mötesplats för många och en betydelsefull del av livet.

Jubileumsbok 1890-1990

Vår historia